Eerste "Week van het Hartritme" van start.

Aankondiging en Persuitnodiging

 

Graag nodigen wij u uit voor een kennismaking met de eerste medische vlogger.

 

Tijdens de eerste Nederlandse “Week van het Hartritme” van 24 tot 30 juni a.s. organiseert hart.volgers.org in samenwerking  met De Hart&Vaatgroep, Isala Hartcentrum en St. Antonius Ziekenhuis diverse bijeenkomsten voor artsen, patiënten en andere belangstellenden. Deze bijeenkomsten, waar medisch experts van de betrokken organisaties een bijdrage leveren, zullen live via Facebook gestreamd worden en zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Het is niet alleen mogelijk om de informatie-bijeenkomst te volgen, iedereen kan vragen stellen die beantwoord worden door experts.

 

De bijeenkomsten zijn te volgen via www.weekvanhethartritme.nl waar ook de vlogs te vinden zijn en worden georganiseerd in:

-          26 juni in Amsterdam, Vondel CS, van 1900 tot 2100 uur, Cardioloog Lukas Dekker en patient vlogger Jeroen van Hoorn

-          28 juni in Eindhoven, Van Abbe Museum, van 1900 tot 2100 uur, Cardioloog Pepijn van der Voort

-          30 juni in Utrecht, Bar Beton, van 1400 tot 1600 uur, Cardioloog Ahmet Adiyaman van Isala Hartcentrum..

 

Ook is er op 27 juni om 14:00 uur een speciale sessie live vanuit het St. Antonius Hartcentrum waarbij demo’s worden gegeven vanuit het hartcentrum door cardioloog Lucas Boersma.

 

Medische vloggers

De eerste medische vloggers zullen in deze Week van het Hartritme hun vlogs presenteren. Door te vloggen over de eigen ervaringen wil Jeroen van Hoorn (42) de drempel verder verlagen om over hartritmestoornissen te praten. “Vanuit mijn eigen ervaring wil ik bijdragen dat mensen eerder hartritmestoornissen herkennen en betere informatie hebben zodat ze minder ongerust zijn en beter snappen wat het is”.  Jeroen is ook aanwezig bij de eerste bijeenkomst in Amsterdam op 26 juni.

 

Hartritmestoornissen en lifestyle

Hartritmestoornissen zijn één van de meest voorkomende hartaandoeningen in Nederland. Ongeveer 10% van de 65+-ers heeft er last van. Hartritmestoornissen leiden tot klachten, beperkingen in het dagelijks leven en geven verhoogde risico’s op hersenbloedingen. Een van de belangrijkste manieren om meerdere hartritmestoornissen te voorkomen of bestrijden is een goede lifestyle. Daarnaast nemen de technologische mogelijkheden om hartritmestoornissen vast te stellen en te behandelen steeds verder toe.

 

Innovatie in hartzorg

Met nieuwe technieken kan een deel van het hart bevroren worden om de ritmestoornis te behandelen.

Ook kan binnenkort met een speciale pleister het hartritme gemeten worden.

En in de voortschrijdende trend van zelfmedicatie en controle bij patiënt zijn er apps in testfase die het monitoren van het hartritme verder ondersteunen.

Deze noviteiten zullen ook besproken worden tijdens de bijeenkomsten door het land.

 

Positieve effect van een community

Uit eerder onderzoek van hart.volgers.org bleek dat de informatie die via dit social media platform gedeeld wordt veel positieve effecten heeft.

Ondervraagden gaven onder andere aan:

-       zich beter geïnformeerd te voelen,

-       minder ongerust te zijn,

-       hun aandoening beter te begrijpen,

-       medicatie beter in te nemen

-       en zich beter te voelen.

-       Daarnaast bleek voor ongeveer 10% een bezoek aan de arts niet nodig na een bezoek aan hart.volgers.org.

 

Betrouwbaar, gratis en voor iedereen

Uniek voor de werkwijze van hart.volgers.org is dat patiënten en andere belangstellenden samenkomen met artsen in een social media omgeving waar de artsen garant staan voor de juistheid en betrouwbaarheid van de informatie die gedeeld wordt. Door het delen van persoonlijke ervaringen aangevuld met medische kennis wil hart.volgers.org dat patiënten gezonder worden en daardoor de kosten voor de zorg omlaag kunnen. Het belangrijkste blijft echter dat de kwaliteit van de communicatie rondom aandoeningen beter kan, en daar dragen naast het online platform ook deze bijeenkomsten aan bij.

 

Wilt u ook aanwezig zijn bij een bijeenkomst, geef dat dan tijdig aan via info@hart.volgers.org zodat wij u een bevestiging kunnen sturen. Toegang is beperkt tot 200 man per sessie. Wel kunt u via facebook live meedoen.

 

Voor meer informatie:

 

Voor verdere vragen, of voor een interview met Lukas Dekker of een van de betrokken cardiologen, neemt u contact op met:

Richard Derks,  info@hart.volgers.org of via 0642613129

251791 week logo 96bacc original 1498232779
251793 screen%20shot%202017 06 19%20at%204.18.50%20pm 8804fe large 1498232868
251792 weekvanhartritme f14cc6 large 1498232779
Hqdefault
Hqdefault
Download PDF
Download PDF
Over Hart.volgers

Volgers.org is ontwikkeld vanuit de overtuiging dat de zorg maximaal transparant moet zijn en de ambitie om de best mogelijke zorg voor patiënten te organiseren. Naast technologisch en wetenschappelijk hoogstaande zorg is daarbij naar onze overtuiging communicatie over ziekte-, behandelings- en genezings- ervaring belangrijk. Moderne media kunnen daarbij een belangrijk verbindend middel zijn, met name wanneer de aanwezigheid van top-experts de kwaliteit van de informatie garandeert.

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van toekomstige, bestaande en oud-patiënten, alsook familieleden en andere mensen in de directe omgeving van patiënten.

Dit willen wij bereiken door hen met elkaar te verbinden en hen de mogelijkheid te bieden om ervaringen uit te wisselen in een volledig transparante omgeving waar de kwaliteit van de informatie wordt gewaarborgd door actieve participatie van topexperts, waarbij deze expertise zeer laagdrempelig beschikbaar is.

Volgers.org is een zelfstandige organisatie van de coöperatie cardiologen en cardiothoracaal chirurgen die aan het Catharina Ziekenhuis zijn verbonden, zonder betrokkenheid van het ziekenhuis (disclaimer).

berichten