194482 hartvolgers mailing 41 new final 315eb8 large 1454070356

Eindhoven, vrijdag 29 januari 2016

Hart.volgers platform zet Periscope in voor open toegankelijk live gesprek met cardioloog.

E-health platform Hart.volgers zet op dinsdag 2 februari als eerste e-health organisatie de online app in om hartpatiënten live vragen te laten stellen aan cardioloog en hartfalen specialist Luuk Otterspoor. Het e-health platform werd eerder deze week door Minister Schippers genoemd als één van de e-health initiatieven die door de overheid omarmd worden. Hart.volgers sluit zich aan in een exclusieve rij van topmerken waaronder Adidas, Spotify en RedBull, die Periscope als eerste gebruiken als communicatiemiddel.

Periscope als eerste ingezet

Twitter lanceerde in maart 2015 de online app Periscope. Deze applicatie maakt het voor gebruikers mogelijk om video live uit te zenden over de hele wereld. Bovendien kunnen toeschouwers live deelnemen aan de tijdens uitzending. Zo kunnen zij niet alleen meekijken tijdens de uitzending, maar ook direct vragen stellen. En dit is exact wat Hart.volgers gaat doen tijdens de sessie van 2 februari. Met Periscope voegt Hart.volgers weer een nieuwe interactieve applicatie toe aan Nederlands meest innovatieve e-health platform.

Hartfalen specialist beantwoordt vragen

Dokter Luuk Otterspoor is cardioloog aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en een specialist op het gebied van hartfalen. Hij zal het (half uur durende) webinar leiden en de vragen van hartpatiënten rondom dit onderwerp beantwoorden. In Nederland zijn ruim 140.000 patiënten met hartfalen. Naar schatting neemt dit aantal verder toe tot 195.000 in 2025.

Hart.volgers platform voor hartpatiënten en omgeving

Hart.volgers is opgericht door een collectief van cardiologen en cardiothoracaal chirurgenom patiënten laagdrempelig en snel van kwalitatief goede informatie te kunnen voorzien. Hart.volgers brengt hartpatiënten en hun omgeving bij elkaar waar cardiologen de kwaliteit van informatie controleren. Hartpatiënten kunnen in deze omgeving onderling ervaringen uitwisselen, maar ook direct vragen stellen aan de cardiologen. Door alle nieuwe communicatiemiddelen gericht in te zetten  wordt continu gewerkt aan het verder verbeteren van de beschikbare informatie en de communicatie tussen arts en patiënt.   

Minister Schippers

Minister Schippers van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport sprak deze week opnieuw haar steun uit voor Hart.volgers. In het Algemeen Overleg zegde zij in reactie op vragen van Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester haar steun toe om de werkwijze van hart.volgers te ondersteunen in de verdere doorontwikkeling.

194494 160129 hv tweet fb2655 original 1454073159

De documentaire over mensen met hartfalen:

https://www.youtube.com/watch?v=JII28SAk2OM

194502 overgang hartfalen 4cd265 original 1454075711
194503 medicijnen hartfalen b5434c original 1454075711
162976 hartvolgers logo ff9666 large 1429028099
Download PDF
Download PDF
Over Hart.volgers

Volgers.org is ontwikkeld vanuit de overtuiging dat de zorg maximaal transparant moet zijn en de ambitie om de best mogelijke zorg voor patiënten te organiseren. Naast technologisch en wetenschappelijk hoogstaande zorg is daarbij naar onze overtuiging communicatie over ziekte-, behandelings- en genezings- ervaring belangrijk. Moderne media kunnen daarbij een belangrijk verbindend middel zijn, met name wanneer de aanwezigheid van top-experts de kwaliteit van de informatie garandeert.

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van toekomstige, bestaande en oud-patiënten, alsook familieleden en andere mensen in de directe omgeving van patiënten.

Dit willen wij bereiken door hen met elkaar te verbinden en hen de mogelijkheid te bieden om ervaringen uit te wisselen in een volledig transparante omgeving waar de kwaliteit van de informatie wordt gewaarborgd door actieve participatie van topexperts, waarbij deze expertise zeer laagdrempelig beschikbaar is.

Volgers.org is een zelfstandige organisatie van de coöperatie cardiologen en cardiothoracaal chirurgen die aan het Catharina Ziekenhuis zijn verbonden, zonder betrokkenheid van het ziekenhuis (disclaimer).

berichten